Jonathan Franzen och den obekväma zonen

Honom har jag varit nyfiken på en lång tid, men inte kommit mig för att läsa. Nu hittade jag en självbiografisk bok om hans uppväxt i Mellanväster, Webster Groves, och sitt vuxna liv med äktenskap, oron för miljöförstöring och hans intresse för fågelskådning boende i New York. Det är så jag har hört talas om honom och följt intervjuer i Babel och i samband med Bokmässan.
Jag brukar bli intresserad av författare som jag vet lite mer om. Det är oftast personen jag blir fängslad av och då följer intresset för böckerna med. Tove Jansson, JC Oates, Sofi Oksanen, Vita Sackville-West, Martina Lowden, CS Lewis med flera.
Det är viktigt att få strosa omkring i ett bibliotek eller en bokhandel som har ett brett utbud för att hitta böcker och kika i, bläddra och provläsa. När jag var i New York fanns det en 5-våningsbokhandel där folk satt, stod och låg på golvet och läste böcker. Här i stan och de flesta andra städer finns Akademibokhandeln med ett urtråkigt utbud. Bara bestsellers och vid Bokens dag också bara kommersiellt säljande författare.
Åhh! Jag vill ha en bokhandel som är personlig, typ Lohms antikvariat i Vadstena. Vilka bra tips Urban och hans fru kan ge.

20140221-161834.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s