Liv Strömquist, kunskapens frukt

IMG_0525.JPG
Efter en tid med annat som har skingrat mina tankar och det har varit svårt att läsa försöker jag nu komma igen. Jag får så mycket bra lästips via Linda Skugges sida constantreader och vill läsa det mesta, men hon har ett snabbare lästempo än jag har. Undrar dessutom om hon får alla böcker tillsända till sig. Jag måste låna eller beställa från biblioteket och det kan ta lite tid.
Liv Strömquist bok fick jag relativt snabbt ändå. Den boken är härligt befriande om det som brukar kallad ”kvinnliga könsorganet”. En historisk analys av konstruktionen av ett könsorgan som inte bara är lärorik utan också rolig.
I boken berättas om gamla greker, stenålderskvinnor, Sigmund Freud, cornflakes-entreprenörer, prinsessan Törnrosa, hinduiska gudinnor, Dogge Doggelito och biologiböcker där Liv Strömquist försöker få ihop en bild av det kvinnliga organet.
Läs den! Den ger ett nytt perspektiv på kvinnan, tycker jag, som har sett och hört ett och annat under den tiden som jag jobbade på förlossningen och BB.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s