Caroline Neurath

Nu läser jag Carolina Neuraths nya bok Gränslösa. En ny författare för mig. Jag har inte läst något av henne tidigare, men däremot läst nyheter om henne och sett en del bilder på sociala medier.
Nu är hon dessutom aktuell i Morgonstudion i svt1, som är nytt för veckan.

Jag lade märke till henne på instagram där hennes bröllop var ute i bilder och videosnuttar på en hel del flöden. Bröllopet verkar gå i en stil som fler har anammat den sista tiden.
Förra året visade Giovanna Battaglia Engelbert sitt bröllop på instagram och alla kunde följa dagar av fest på Kreta och det ena sceneriet efter det andra med klädombyten i olika designers märken.
När jag ser Carolina Neurath och hennes man Niclas Engsäll vigselakt så skrider de inte nerför altargången utan småsläntrar, lite som lekande barn på väg till något spännande kalas. Till festen på Österlen kommer de sedan ridande på hästar där gästerna väntar i ett lantligt landskap. Till bröllopsbordet kommer brudparet inrusande i hoppsa-steg för att få fart på festen. Under hela festen dansas det och festas precis som i Giovannas bröllop och till slut hamnar flera i poolen med bröllopskläderna på. Allt är filmat och utlagt i sociala medier av glada gäster och brudparet själva.
När jag sedan efter någon vecka ser Sigge och Malin Eklund gifta om sig efter 10 års äktenskap uppträder samma fenomen. Ett ledigt släntrande efter vigselceremonin, glatt viftande till vänner och sedan någon uppsluppen fest, men den vet jag däremot inte så mycket om.

Är det helt ute nu att gifta sig i sakta mak och värdigt vinkan till bröllopsgäster i bästa kungabröllopsstil? Spännande vändning i bröllopsfirande alltså. När jag var ung på 70-talet skulle man knappt gifta sig i bröllopsklänning eller ha några ceremonier alls. Urtråkigt!
Allting har sin tid och roligt att följa hur trender kommer och går.

IMG_3458

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s